Red de pad, help de vrijwilliger!

04 november 2016

Ieder jaar zo rond februari trekken veel padden van de overwinteringslocatie naar hun voortplantingswater ‘Het Brouwerskolkje’ in Bloemendaal. Hiervoor moeten ze de drukke Brouwerskolkweg oversteken en lopen ze het risico te worden doodgereden. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ondersteunt de vrijwilligers die de paddentrek veiliger maken. Draag jij ook een steentje bij aan de Crowdfundingscampagne?

 

Vrijwilligers hebben daarom 900 meter kippengaas geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de padden richting de drie eerder geplaatste paddentunnels gaan. Helaas is het kippengaas kwetsbaar en moet het elk jaar worden nagelopen en hersteld. Dit gebeurt langs de drukke weg en vlak voor de paddentrek en is daarom

dus een koude en onveilige klus. De vrijwilligers en de padden zouden enorm geholpen zijn met de aanschaf van een permanent paddenscherm. Met uw bijdrage kunnen we hier samen voor zorgen!

 

De initiatiefnemers van natuurvereniging KNNV houden een Crowdfundingscampagne om het materiaal aan te kunnen schaffen. Ga naar www.crowdfundingvoornatuur.nl/reddepad en help mee!