Betaald parkeren, maar zonder kaartje

01 februari 2017

Op de parkeerterreinen Parnassia en Koevlak in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunt u voortaan betaald parkeren zonder een parkeerticket.

 

Om wachtrijen bij de kassa’s te verminderen en de doorstroom op parkeerterrein te verbeteren, heeft PWN betaalautomaten geplaatst bij de slagbomen van de parkeerplaatsen bij Parnassia en Koevlak. Met deze ‘parkeerterminals’ maakt PWN het mogelijk om direct contactloos of met een bankpas te betalen, zonder parkeerticket.

 

Zo werkt het

Op het scherm van iedere parkeerautomaat kunt u zien welke betaalmogelijkheden u heeft. U kiest de gewenste betaalwijze, de slagboom opent, waarna u uw auto kunt parkeren. Het parkeersysteem verwerkt bij het uitrijden de parkeertijd, berekent het juiste bedrag en de betaling volgt automatisch. Daarna opent de slagboom en kunt u het parkeerterrein verlaten. De mogelijk om met een parkeerjaarkaart of dagticket in of uit te rijden blijft bestaan. Uw dagticket rekent u gewoon af bij de betaalautomaat op het parkeerterrein.

 

Parkeerjaarkaart kopen?

Een parkeerjaarkaart kost €88,-. U kunt deze kopen bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen en bij de parkeerkiosk van parkeerterrein Parnassia.

 

Let op: Bewaar uw parkeerjaarkaart veilig. Eeen parkeerjaarkaart heeft een magneetstrip die beschadigd kan raken door een magnetisch veld, veroorzaakt door een mobiele telefoon of een magneet in een telefoonhoesje of portemonnee.