Het bezoekerscentrum krijgt een nieuwe speelplaats!

08 maart 2018

Op dit moment ligt er tijdelijk alleen maar zand voor het terras van het bezoekerscentrum. Maar de werkzaamheden zijn al begonnen voor het aanleggen van een hele nieuwe speelplaats. Jongere en oudere kinderen kunnen straks weer heerlijk klimmen en spelen met zand en water.

De speelplaats krijgt een gedeelte met een lager water- en klimparcours voor jongere kinderen. Dit gedeelte wordt als eerste aangelegd en is klaar voor het Paasweekend, eind maart. In verband met het broedseizoen liggen hierna de werkzaamheden aan de speelplaats tijdelijk stil. Het tweede gedeelte heeft een hoger water- en klimparcours. Dit gedeelte zal eind september worden aangelegd. Beide gedeelten krijgen een handwaterpomp. Het water vindt via de houten onderdelen vanzelf een weg naar beneden. Voor de (groot)ouders en begeleiders worden extra houten bankjes geplaatst aan de rand.

Dus nog even wachten...

In oktober zal de speelplaats feestelijk worden geopend. In de tussentijd is het eerste gedeelte van de speelplaats vanaf maart dus al open voor de kleine bezoekers. Vanaf 9 maart is er in het bezoekerscentrum een maquette te bekijken van de nieuwe speelplaats. Kom langs om het met eigen ogen te zien!

Het ontwerp van de nieuwe speelplaats is een uniek ontwerp speciaal bedacht en gemaakt voor deze locatie. De onderdelen zijn gemaakt van hout met het FSC keurmerk. De bedenker en maker van de speelplaats is Jan de Vries van Grijs Kleurt Groen stadsnatuur. Opdrachtgever is PWN.