Waterspeelplaats voor de allerkleinsten is af

03 april 2018

Het eerste gedeelte van de speelplaats bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is af! kinderen kunnen nu al spelen met zand en water.

De speelplaats heeft nu een gedeelte met een lager water- en klimparcours voor jongere kinderen. Dit gedeelte is als eerste aangelegd en nu klaar om in te spelen. In verband met het broedseizoen liggen op dit moment de werkzaamheden aan de speelplaats tijdelijk stil.

Het tweede gedeelte heeft een hoger water- en klimparcours. Dit gedeelte zal eind september worden aangelegd. Beide gedeelten krijgen een handwaterpomp. Het water vindt via de houten onderdelen vanzelf een weg naar beneden. Voor de (groot)ouders en begeleiders worden extra houten bankjes geplaatst aan de rand.

In oktober zal de speelplaats feestelijk worden geopend. In de tussentijd is het eerste gedeelte van de speelplaats dus al open voor de kleine bezoekers. In het bezoekerscentrum is een maquette te bekijken van de gehele nieuwe speelplaats. Kom langs om het met eigen ogen te zien!

Het ontwerp van de nieuwe speelplaats is een uniek ontwerp speciaal bedacht en gemaakt voor deze locatie. De onderdelen zijn gemaakt van hout met het FSC keurmerk. De bedenker en maker van de speelplaats is Jan de Vries van Grijs Kleurt Groen stadsnatuur. Opdrachtgever is PWN.