Aftrap Thijsse tour op Dag van het Nationaal Park

15 mei 2018

Donderdag 24 mei is de Europese Dag van het Nationaal Park, met als thema 'cultuurhistorie, het zit in onze natuur'. Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert deze dag met de aftrap van een nieuw arrangement: de Thijsse tour. Een natuurhistorische fiets- en wandeltocht langs herkenbare plekken uit leven en werk van de bekende natuurbeschermer Jac.P. Thijsse.

Jac. P. Thijsse, grondlegger van natuurbescherming en natuureducatie in Nederland, heeft een belangrijke invloed gehad op het natuurlijke duinlandschap, ook in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In de Thijsse Tour treed je in de voetsporen van Thijsse en ga je al fietsend en wandelend terug in de tijd. Een deskundige gids neemt je mee in een unieke natuurhistorische beleving, langs oude woningen van Thijsse in Overveen en Bloemendaal, de heemtuin Thijsse’s Hof en de Thijsse bosjes in het Nationaal Park. Tussendoor geniet je van een heerlijke biologische lunch in het Duincafé.

Heb je interesse om met Jac.P.Thijsse op pad te gaan? Kies in de activiteitenkalender voor 6 juni, 22 juni, 6 juli of één van de andere data. De Thijsse Tour is ook te boeken als groepsuitje. De Thijsse Tour is ontwikkeld door Adviesbureau De Natuurmakelaar in opdracht van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en in samenwerking met IVN Zuid-Kennemerland en Stichting Thijsse’s Hof.

Nationale Parken, de parels van Nederland

Het eerste Nationaal Park werd in Europa op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Jaarlijks wordt de "De Dag van het Nationaal Park" in Europa op deze dag gevierd. Nederland kent 20 nationale parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de rijksoverheid zijn ingesteld. Het oudste park is Nationaal Park Veluwezoom (1930) en het jongste park is Nationaal Park De Alde Feanen (2006). De twintig Nationale Parken zijn 'pareltjes' van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Ook vóór en na de Dag van het Nationaal Park bent u uiteraard van harte welkom in de Nationale Parken.