Wandelpad door het leefgebied van de wisenten weer open!

01 september 2018

Vanaf zaterdag 1 september kunnen wandelaars weer door het leefgebied van de wisenten lopen. Tot 1 maart 2019 is de avontuurlijke gele route open.

De route is gemarkeerd met gele paaltjes en loopt via smalle zandige paadjes, duin op duin af door het duingebied. Af en toe heb je vanaf een hoge duintop een overzicht op de lager gelegen valleien. Overal zijn doorkijkjes tussen de duin- en meidoorns. Achter elke bocht verandert het landschap. Je wandelt door zandverstuivingen, door duingrasland en langs ondiepe duinmeertjes. En als je geluk hebt kom je ook de wisenten tegen!

Rust en veiligheid

De kudde telt op dit moment 22 volwassen dieren en vier kalfjes! Omwille van de veiligheid en de rust voor de dieren vragen we bezoekers met aandrang zich extra goed te houden aan de toegangsvoorwaarden:

  • Blijf op het gemarkeerde pad
  • Geen honden
  • Niet hardlopen
  • Hou voldoende afstand tot de dieren: minder dan 50 meter afstand is ongewenst. Mochten de dieren zich ook op of vlakbij het pad bevinden, wacht dan tot ze zich vanzelf verwijderen of keer om, en wandel dezelfde route terug. Verstoor de dieren niet!

Het vertrek- en eindpunt bevinden zich op het Duinpieperspad in het Kraansvlak. Bekijk de kaart

Voor meer informatie over dit voetspoor of over de wisenten ga je naar: www.wisenten.nl.