Miljoenste bezoeker!

23 augustus 2018

Het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in Overveen heeft donderdag 23 augustus de miljoenste bezoeker ontvangen. De gelukkige was Bram Versprille uit Overveendie deze dag samen met zijn vrouw Gees en kleinkinderen Jasmin en Isaak een kijkje nam in het centrum.

De familie is hier niet voor het eerst. Als de kleinkinderen komen logeren, dan bezoeken Bram en Gees het bezoekerscentrum en het Nationaal Park. Vandaag gaat de familie op zoek naar vlinders in het duin. De miljoenste bezoeker werd door de medewerkers van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in het zonnetje gezet. Er was koffie met gebak van het Duincafé, er waren bloemen en voor de gelukkige bezoeker was er ook nog een presentje.

Het bezoekerscentrum, een samenwerking tussen de natuurbeheerders PWN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, kende de afgelopen jaren een groeiende belangstelling. Na de ingebruikname van het gebouw aan de Zeeweg, vijf jaar geleden, bezochten al snel meer dan 200.000 mensen per jaar de locatie. Dat aantal groeit nog steeds.

Vanalles te beleven

In het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen krijg je informatie over wandel- en fietstochten, boek je een excursie, struin je door de winkel en kun je fietsen huren. Het bezoekerscentrum organiseert het hele jaar door activiteiten en evenementen. Ook voor kinderen is er van alles te ontdekken. De gratis tentoonstelling geeft een voorproefje van wat er buiten te beleven is in de natuur.