Door de ogen van de wolf

Tentoonstelling over de wolf in Nederland
22 december 2018 - 16 juni 2019
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

De wolf is terug in Nederland! Na 150 jaar afwezigheid.

Sinds 2015 worden er regelmatig wolven gespot in Nerderland. De komende jaren zullen we steeds meer wolven gaan zien, op zoek naar een geschikte plek om te leven.

Een goede reden om meer over dit prachtige dier te weten te komen. Of de wolf het duingebied zal bereiken? Daar zijn de meningen over verdeeld. Zeker is dat de wolf terug is in ons land en dat dit ons bezighoudt.

Bezoek vanaf 22 december 2018 t/m 16 juni 2019 de tentoonstelling 'Door de ogen van de wolf' in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en kom van alles over dit fascinerende dier te weten.

Opening van de tentoonstelling

Op zaterdag 22 december opent kinderboekenschrijfster Selma Noort in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen de tentoonstelling 'Door de ogen van de wolf'.

Vanaf 11 uur ben je van harte welkom in het bezoekerscentrum. Selma leest voor uit haar nieuwste boek 'Silas en de wolf' en vertelt hoe het boek is ontstaan. Daarna opent zij de tentoonstelling en kun je alles te weten komen over de wolf in Nederland.

Over de tentoonstelling

Het thema van de tentoonstelling is ‘Kruip in de huid van de wolf’. In de tentoonstelling word je meegenomen in het leven van de wolf. Zo kun je in het hol van de wolf kruipen, leer je communiceren als een wolf, jagen als een wolf en nog veel meer. Voor de expositie is een speciale wolvenbril ontwikkeld, waarmee je geheime boodschappen over de wolf kunt ontdekken en je leert kijken door de ogen van de wolf.


De tentoonstelling is leuk en leerzaam voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar en is tot 16 juni 2019 gratis te bezoeken in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12, Overveen. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

'Door de ogen van de wolf' is een initiatief van PWN in samenwerking met Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Veel gestelde vragen

Wellicht heb je een aantal vragen over de tentoonstelling. We hebben de meest voorkomende vragen voor je op een rij gezet. Download hier de meest gestelde vragen.