Stap in het buitenleven

14 februari 2019

Dit voorjaar krijgt station Santpoort Noord het predicaat Buitenpoort. Buitenpoorten zijn stations dievlakbij Nationale Parken, natuur- en recreatiegebieden liggen. Zij kunnen door inwoners en bezoekers uit de regio gebruikt worden als startpunt om van het buitenleven te genieten.

"We hopen dat meer mensen ook in hun vrije tijd de trein pakken
en de auto laten staan
", aldus Boswachter Eveline Blok van Natuurmonumenten.

Santpoort Noord heeft hiermee een primeur! Op en rond het station worden tijdelijke aanpassingen gedaan om de relatie tussen station en landschap te verbeteren, zoals bewegwijzering vanaf het station naar routes in de omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en aankleding van de perrons en voetgangerstunnels met mooie kenmerkende landschapsbeelden.

Kom je dit voorjaar een kijkje nemen bij de eerste Buitenpoort van Nederland? Houd de website in de gaten voor meer informatie
over de feestelijke opening.

 

 

Het inrichten van Santpoort Noord als Buitenpoort is opgenomen in het Actieprogramma Metropolitane Landschap en is één van de acties uit het Actieprogramma Kennemerlijn, dat in 2017 door alle betrokken gemeenten, provincie, NS en ProRail is ondertekend.