Stem op ons

08 maart 2019

We zijn geselecteerd door het Eneco Luchterduinen Fonds en maken kans op nieuwe aaidieren voor in ons bezoekerscentrum! Breng voor 27 maart hier je stem uit en laat onze wens uitkomen.

Een van de leukste attracties bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen zijn de aaidieren. Kinderen die durven, kunnen een vos, ree en konijn aaien. Kinderen die dat niet durven, mogen ze van dichtbij bekijken. Zo leren ze hoe een vos, konijn en ree eruit zien. Een ware belevenis, want wanneer zie je deze dieren nou in het echt? En als je er een ziet, dan zijn ze zo weer weg! Van dichtbij zo’n dier bekijken, daar word je heel blij van en je leert er nog wat van. Door kinderen kennis te laten maken met de dieren, hopen we dat ze zuiniger met onze natuur omgaan.


We zetten de opgezette dieren ook in bij de schoolexcursies in de duinen. De plek waar de opgezette dieren staan in het bezoekerscentrum wordt dan gebruikt als startpunt van de excursie. Uiteraard vertelt de gids dan van alles over de dieren.


Door het vele aaien echter, slijten de dieren heel snel. Het opzetten van een nieuw aaidier kost veel geld en door het beperkte budget van onze Stichting Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, kunnen wij niet alle dieren in een keer vervangen. Het Luchterduinenfonds maakt dat nu mogelijk. Breng hier je stem uit.


We krijgen een nieuw damhert voor onze expositie. Vanaf nu kun je dus een damhert van dichtbij bekijken in ons bezoekerscentrum. Beleef het mee!