Opening eerste Buitenpoort van Nederland

21 maart 2019

Dit voorjaar wordt station Santpoort Noord een echte ‘Buitenpoort’. Buitenpoorten zijn stations die vlakbij Nationale Parken, natuur- en recreatiegebieden liggen. Zij kunnen door inwoners en bezoekers uit de regio gebruikt worden als startpunt om van de natuur te genieten.

Santpoort Noord heeft hiermee een primeur! Op en rond het station worden tijdelijke aanpassingen gedaan om de relatie tussen station en het Nationaal Park te verbeteren, zoals bewegwijzering vanaf het station naar routes in de omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en aankleding van de perrons en voetgangerstunnels met mooie kenmerkende landschapsbeelden.

Opening Buitenpoort Santpoort Noord

Op vrijdag 5 april om 10.45 uur gaat de eerste Buitenpoort van Nederland open op station Santpoort Noord. Onder begeleiding van een boswachter kun je direct vanaf het station, dat geheel in Zuid-Kennemerland stijl is omgetoverd, het Nationaal Park in wandelen. Kies voor een duurzame route naar het park en kom ook eens met de trein naar deze entree!

Pilot

De Buitenpoort op station Santpoort Noord betreft een pilot van een half jaar, die loopt van 5 april tot en met 27 oktober 2019. In deze periode wordt onderzocht wat de reis van de stad naar de natuur aantrekkelijker kan maken.