Duinmeertje 't Wed klaar voor nieuw zwemseizoen

16 april 2019

Zwemmen in 't Wed kan het hele jaar, behalve als er ijs ligt. Koud water zou goed zijn voor gezondheid. Dat het uitstekend is voor de moreel staat buiten kijf: de winterzwemmers komen altijd vrolijk het water uit. De gemiddelde bezoeker van 't Wed denkt desgevraagd eerder aan 20 graden voor hij het water in wil. Nog even geduld dus.

Tijdens het officiele zwemseizoen - 1 mei tot 30 september- nemen we alvast een aantal extra maatregelen om de veiligheid en comfort van onze bezoekers te garanderen.

Dan plaatsen we, drijflijnen om de 50 cm zone te markeren, zorgen voor een vlak en schoon strand en laten de waterkwaliteit controleren. Altijd uitstekend trouwens, die laatste.

Mocht er tijdens de controles iets afwijkend worden vastgesteld, dan hoort u dat gelijk via de bebording en de media:

www.zwemwater.nl en wwww.np-zuidkennemerland.nl

Voor 2019 gaan we ervan uit dat het weer een lang seizoen wordt, waarin veel mensen intens zullen genieten van ons mooie duinmeertje.

Zonnecreme ingepakt, badkleding aan, heerlijke picknick mee wellicht?
Vergeet uw troep naderhand niet op te ruimen, hou het na zonsondergang voor bekeken en laat de barbeque, kampvuurplannen, de ghettoblaster en uw hond gewoon thuis.

Als we er ons met zijn allen voor inzetten, blijft 't Wed een duinmeertje waar het goed toeven is. Waar u zwemt in water zo schoon als drinkwater, waar kinderen veilig en op blote voetjes door het zand kunnen lopen, waar het nog lekker stil is en waar het wild komt drinken als de rust na zonsondergang is teruggekeerd.

U bent van harte welkom!

Tekst: Ina Roels
Beeld: Ruud Prins
Boswachters bij PWN