Klassiek muziekfestival Klaterklanken op Eslwout

12 juli 2019

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli vindt het klassieke muziekfestival Klaterklanken op buitenplaats Elswout plaats. Het festival bestaat onder andere uit 12 concertwandelingen met optredens van Erik Bosgraaf, Ton Meijer, Diamanda La Berge Dramm, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Haarlem Voices, Ella van Poucke en Matthijs van der Moolen & Giulio Quirici.

Klaterklanken wordt afgesloten met de 3e Elswout Symfonie, een muziekproject van de musici van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet die samen met de bezoekers van het festival ter plekke de 3e Elswout Symfonie componeren met van wortels gemaakte klarinetten.

Kaartverkoop

Kaartverkoop loopt via theater-haarlem of via de kassa van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11. Per concertwandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Be Mozart en de 3e Elswout Symfonie zijn gratis toegankelijk. Informatie op www.klaterklanken.nl Producent en samensteller van het festival is Stichting Haarlem Festivals.

Buitenplaats Elswout

Elswout is één van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van Nederland, gesticht in de zeventiende eeuw. Inmiddels is Elswout benoemd tot Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze historische plek, waar natuur en cultuur samen komen, leent zich uitstekend voor culturele activiteiten, zoals Klaterklanken.