Bezoekerscentrum De Kennemerduinen onthaalt 50.000ste bezoeker

06 december 2013

Het bezoekerscentrum is nog maar vijf maanden open en heeft nu al een recordaantal bezoekers getrokken. Bewijs dat de verhuizing naar deze locatie een goed besluit is geweest. Het oude bezoekerscentrum De Zandwaaier trok op jaarbasis ca. 38.000 bezoekers.

 

 

Op 6 december om 13.45 stapten Anke Lucas en Frank Broekman het bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen binnen om, voordat zij aan hun wandeling begonnen, nog even een kijkje te nemen in de winkel.

 

Tot hun verrassing waren ze daarmee de 50.000ste bezoeker. Ze werden enthousiast verwelkomd door Aaltje Emmens-Knol, voorzitter Nationaal Park Zuid-Kennemerland, en Margo Slot, beheerder van het bezoekerscentrum. Als kado ontvingen zij een boek over het Nationaal Park en een waardebon voor een excursie met de boswachter van PWN.   

 

Voor veel mensen is De Kennemerduinen, met zijn Duincafé, al een vaste plek geworden als startpunt voor een wandeling of fietstocht, of zomaar voor een kopje koffie of een lekkere lunch met familie of vrienden. Ook de educatieve programma's mogen zich in een grote belangstelling verheugen.

 

De medewerkers van het centrum zijn blij met dit succes. Vanwege de te verwachten drukte is het bezoekerscentrum in de kerstvakantie extra geopend op de maandagen 23 en 30 december. Op zondagmiddag 22 december viert De Kennemerduinen kerst met de schaapskudde en warme chocolademelk en glühwein. Kijk op de pagina Excursies/Online boeken voor deze en andere winterse activiteiten.

 

 

In juli 2013 opende het gloednieuwe centrum van Nationaal Park Zuid-Kennemerland in stilte zijn deuren om vervolgens op 4 oktober officieel te worden geopend door staatssecretaris Dijksma.

 

Lees meer over de officiële opening