Nieuw aaidier in het bezoekerscentrum

14 november 2019

Eén van de leukste attracties van Bezoekerscentrum de Kennemerduinen is het aaidieren-eiland.

Kinderen die durven, kunnen er een vos, konijn en nu ook een damhert aaien. Kinderen die dat niet durven, mogen ze van dichtbij bekijken. Ze leren zo hoe een vos, konijn en damhert eruit zien. Een ware belevenis, want wanneer zie je deze dieren nou in het echt? En als je er een ziet, dan zijn ze zo weer weg! Van dichtbij zo’n dier bekijken, daar word je heel blij van en je leert er nog wat van. Door kinderen kennis te laten maken met de dieren, hopen we dat ze zuiniger met onze natuur omgaan.

De opgezette dieren worden ook ingezet bij de schoolexcursies in de duinen. De plek waar de opgezette dieren staan in het bezoekerscentrum wordt dan gebruikt als startpunt van de excursie. Uiteraard vertelt de gids dan van alles over de dieren.

Door het vele aaien, slijten de dieren echter heel snel. Het opzetten van een nieuw aaidier kost veel geld en door het beperkte budget van onze Stichting Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, kunnen wij niet alle dieren in één keer vervangen. Het Luchterduinenfonds maakt dat nu mogelijk. We hebben, dankzij het Luchterduinenfonds, een nieuw damhert in onze expositie staan. Het ree is vervangen door het damhert. Vanaf nu kun je dus een damhert van dichtbij bekijken in ons bezoekerscentrum. Beleef het mee!