Gezocht: Verhalen en interviewkandidaten: ‘Duingebied in oorlogstijd’

14 november 2019

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting. Een bezetting die ook in ons duingebied haar sporen onuitwisbaar heeft achtergelaten. De bouw van de Atlantikwall en de impact daarvan op het duinlandschap is vandaag de dag nog zichtbaar aanwezig.

Met de ontwikkeling van een belevingsprogramma rond het thema WOII, willen we gericht in kaart brengen welke verhalen er zijn in ons gebied en wat we voor wie beleefbaar kunnen maken en op welke manier. De rol van het landschap zal daarbij het centrale uitgangspunt vormen. Het belevingsprogramma zal van start gaan in mei 2020. Aanjager van het programma is een tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Voor het onderdeel ‘storytelling’ binnen ons belevingsprogramma zijn wij op zoek naar verhalen en / of interviewkandidaten. Ken jij iemand die de bezettingsjaren in ons duingebied heeft meegemaakt of ken je hier verhalen over (bijvoorbeeld via ouders, familie, buren etc.)? En zijn dit verhalen die betrekking hebben op de gebeurtenissen in het duingebied? Dan komen wij heel graag in contact met jou.

Stuur een berichtje naar inge.coolen@pwn.nl dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.