Buitenplaatsen Zuid-Kennemerland open tijdens Monumentenweekend

13 september 2013

Op 14 en 15 september openen negen buitenplaatsen in de gemeente Haarlem, Heemstede en Bloemendaal hun poorten voor het publiek. In het kader van het project “Buitenplaatsen in Beeld” is er op en om de buitens in de regio Zuid-Kennemerland tijdens het Monumentenweekend veel te beleven. Laat u rondleiden door de weelderige tuinen, luister tijdens een picknickend naar een openluchtconcert of doe mee aan de tekenactiviteiten van Campaign for Drawing. Een speciale fietsroute leidt langs 30 buitenplaatsen in het gebied.

 

Kijk voor het hele programma en de fietsroute op  www.buitenplaatseninbeeld.nl

 

Rijke buitenplaatsen

Zuid-Kennemerland is rijk aan buitenplaatsen. Heeft u altijd al eens achter de hoge muren en heggen van een buitenplaats willen kijken of binnen in één van de monumentale huizen? Dat kan tijdens het buitenplaatsenweekend. Rondleidingen door de tuinen en huizen zijn er op buitenplaats Welgelegen, Ipenrode, Hageveld, Hartekamp, Huis te Manpad (foto rechts), Leyduin (foto onder), Caprera en Huis te Zaanen.

 

Ga mee op excursie met de boswachter van buitenplaats Elswout, waar te genieten is van een buitenconcert (neem uw picknick mee!). Ook bij Huis te Zaanen is er naast de rondleiding nog veel meer te doen. Versier muffins, teken mee met een echte kunstenaar en luister naar optredens van Haarlemse koren. De voormalig bibliothecaresse van Huis te Zaanen vertelt hier haar verhaal. Kijk voor het hele programma en alle aanvangstijden van de activiteiten op www.buitenplaatseninbeeld.nl.

 

Fietsroute

In het kader van het project “Buitenplaatsen in Beeld” is er ook een fietsroute uitgegeven. De route 'naar buiten in Zuid-Kennemerland' leidt langs 30 buitenplaatsen in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Het speciale routeboekje is te verkrijgen bij de VVV's in de regio of te downloaden op www.buitenplaatseninbeeld.nl.

 

Buitenplaatsen in Beeld

De fietsroute en het buitenplaatsenweekend zijn een onderdeel van het project Buitenplaatsen in Beeld dat wordt georganiseerd door Cultuurcompagnie Noord-Holland in opdracht van gemeente Bloemendaal, Haarlem en Heemstede, provincie Noord-Holland en Kamer van Koophandel Amsterdam.