Natuurbrug Zandpoort: de verbinding wordt werkelijkheid op 19 augustus 2013!

13 augustus 2013

Van maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus 2013 worden er 59 betonnen liggers geplaatst over de Zandvoortselaan. De werkzaamheden vinden plaats tussen 23.00 en 06.00 uur. Met deze laatste overspanning ontstaat de daadwerkelijke verbinding van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

U kunt erbij zijn!

Maak mee hoe 's avonds laat de eerste liggers over de Zandvoortselaan op hun plek gelegd worden. De liggers komen bovenop de dragers (landhoofden) van de brug te liggen. De landhoofden zijn in de afgelopen maanden laag voor laag opgebouwd. Vanaf de tribune is deze spectaculaire klus goed te zien. Verder zijn deskundigen aanwezig om de werkzaamheden toe te lichten. We zorgen voor passende entertainment en een drankje en hapje om dit heugelijke feit te vieren. Deze activiteit is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

 

Programma

Datum:   Maandag 19 aug. 2013

Tijd:       22.00 -24.00 uur

Locatie:  Bouwterrein Zandvoortselaan, ter hoogte van voormalige Blinkertweg

22.00 uur Inloop

22.30 uur Toelichting op de werkzaamheden en Natuurbrug Zandpoort

23.00 uur Start plaatsen eerste brugdelen over de Zandvoortselaan

23.15 uur Toost op 'de verbinding'

24.00 uur Afsluiting

 

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan vóór 12 augustus aan via natuurbrugzandpoort@noord-holland.nl.

Graag hierbij uw naam, telefoonnummer en aantal personen vermelden.

 

Handig om te weten

• Van tevoren aanmelden in verband met groepsgrootte.

• De Zandvoortselaan, ter hoogte van de Blinkertweg, is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Kijk voor uw route de omleidingsroutes na op www.natuurbrugzandpoort.nl

• Parkeren op parkeerterrein van Waternet, ter hoogte van Pannenkoekenhuis De Duinrand, Zandvoortselaan 130a te Zandvoort.

• Fietsen stallen buiten bij ingang bouwterrein.

• Ingang bouwterrein via de Zandvoortselaan. Toegang via het fietspad (Oude Trambaan) is niet mogelijk.

• Honden zijn niet toegestaan.

 

Ruim baan voor plant en dier!

Natuurbrug Zandpoort is de eerste van een serie van drie bruggen. De aanleg van de natuurbruggen lost barrières op binnen het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en verbindt het Nationaal Park met de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hierdoor ontstaat er een aaneengesloten duingebied van meer dan 7.000 hectare. Door de bruggen krijgen planten en dieren, zoals ree, wezel, hazelworm, zandhagedis, rugstreeppad, duinroos en allerlei vlindersoorten een groter aaneengesloten leefgebied en meer mogelijkheden om zich voort te planten en te verspreiden.

Natuurbrug Zandpoort is eind 2013 gereed en toegankelijk voor recreanten. De natuurbruggen over het spoor tussen Zandvoort en Haarlem en over de Zeeweg in Bloemendaal worden in 2016 gerealiseerd. De natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen draagt bij aan het leefklimaat van de inwoners van de verstedelijkte regio. De natuurbruggen worden gerealiseerd door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, provincie Noord-Holland, gemeenten Zandvoort en Bloemendaal, Prorail, PWN, Natuurmonumenten en Waternet.

Natuurbrug Zandpoort wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Nationale Postcodeloterij”.

 

Voor meer informatie over de aanleg van Natuurbrug Zandpoort kunt u terecht op de website. www.natuurbrugzandpoort.nl