Derde Nationaal Park Zomerfestival bij Duin & Kruidberg een groot succes!

08 juli 2013

1500 mensen genoten op Landgoed Duin & Kruidberg van het zomerse weer en het mooi landgoed, waar weer heel veel kon en mocht die dag. Wie die nacht in het natuurhotel verbleven had geluk, want zij werden wakker met een heerlijk zonnetje, uitzicht op het Landgoed en een festival voor de tent.

 

Bezoekers van alle leeftijden wisselden een workshop of natuurexcursie in het Nationaal Park af met een wandeling langs de informatiemarkt, een sportieve activiteit of een drankje op het terras. Terwijl kinderen onder de sproeier door renden en er af en toe een hond in de vijver sprong, zaten ouders op een picknickkleedje of gewoon in het gras.

De ijskelder op het Landgoed was de hele dag geopend en trok veel bekijks. Net als de bunkerverkenning, georganiseerd door de bunkervereniging. In de doorkijk, de plek met het mooiste uitzicht op het prachtige Landhuis, organiseerde Goesting Events het 'zomersportveld'.  Hier konden allerlei outdoorsporten beoefend worden. Zoals hand-en kruisboogschieten, golfen, of een tocht door het Nationaal Park per mountainbike.

 

Op het Landgoed stond de beeldententoonstelling van Landgoed Duin & Kruidberg opgesteld rondom de vijver. Daarnaast hield Jos Bregman, van Nature access 4 all, een verrassende presentatie over zijn boomkunst en konden bezoekers een stukje beuk uitzoeken.

 

Ook voor kinderen was van alles te beleven op het festivalterrein en daarbuiten. Speciaal voor deze dag legde Natuurmonumenten een blotevoetenpad aan. Heel veel kinderen, ouders en grootouders kwamen met verrukt gezicht en modder aan de voeten het bos weer uit. Kinderen ontdekten het Nationaal Park met de IVN-excursie  'op zoek naar sporen'.

 

Ook het strandjutten met Blue Buzz en  een bezoekje aan de schaapskudde van PWN waren geliefd onder jonge gezinnen.Op het festivalterrein waren de judoclinic van Elco van der Geest, het poppentheater en de workshop cupcakes versieren een daverend succes onder de kleintjes.

 

In en rondom het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn heel veel organisaties actief betrokken bij onderhoud en voorlichting over de rijkdom in het Nationaal Park. Zij waren allemaal aanwezig op het Landgoed, omgedoopt tot 'zomerveld'. Zo waren Staatsbosbeheer, PWN, Natuurmonumenten, IVN, het Pieter Vermeulen Museum, De historische Kring Velsen, KNNV en de Jeugd vogelwerkgroep aanwezig met informatie over de natuur in het Nationaal Park.

Bij de Nationaal Park Zuid-Kennemerland konden bezoekers de bouw van bezoekerscentrum De Kennemerduinen zien en alles over de vorderingen van de Natuurbrug Zandpoort horen.

 

De dag werd afgesloten met een BBQ-workshop die werd gegeven door de chef van Landgoed Duin & Kruidberg. Nadat iedereen vertrokken was lag de tuin van Landgoed er weer bij als een gewone zondagavond; rustig, indrukwekkend en met gasten op het terras en in de tuin die genoten van een zomers diner en het prachtige uitzicht op het Landgoed in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

 

Foto's: Hans de Bie, Landgoed Duin & Kruidberg en Gerard Ridderhof

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina