Duinen beperkt toegankelijk rond Formule 1-dagen (27 april t/m 3 mei 2020)

De natuurbeheerders van Nationaal Park Zuid-Kennemerland hebben met de Dutch Grand Prix afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van het duingebied rond de Formule 1.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland voor fietsers naar het circuit grotendeels afgesloten.

De meeste gebieden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden niet afgesloten, maar zijn vanaf 27 april tot en met 3 mei alleen voor wandelaars en hardlopers open. Dit wordt gedaan om de grote bezoekersstromen die op de fiets komen in goede banen te leiden en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Vanuit IJmuiden lopen de fietsroutes naar het circuit eerst om het duingebied heen. Bij Bloemendaal gaat de fietsroute een stukje door het duingebied naar in-/uitgang Koevlak. Gewoon je wekelijkse rondje wandelen of hardlopen kan wel. Fietspad het Visserspad en het fietspad Bergweg-Koevlak zullen heel druk zijn met fietsers naar het circuit.

Parkeren

De meeste parkeerplaatsen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn tijdens de Formule 1-dagen afgesloten. Parkeerplaatsen Koevlak, Parnassia en bij de Bokkedoorns zijn dan helemaal niet bereikbaar met de auto.

Mobiliteitsplan Dutch Grand Prix

In het mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix staat beschreven hoe de bezoekersstromen vanuit de regio richting het circuit worden georganiseerd en welke wegen zijn afgesloten. De komende tijd worden omwonenden, ondernemers, bezoekers en andere belanghebbenden verder geïnformeerd over de bereikbaarheid van de regio. Mensen met een ticket krijgen van de organisatie van de Dutch Grand Prix persoonlijk informatie over de manieren en routes om bij het circuit te komen.

Informatie gemeente Zandvoort: https://www.zandvoort.nl/formule1/

Informatie Dutch Grand Prix: https://www.dutchgp.com/

Duingebied rond circuit geheel afgesloten

Het duingebied tussen de Bloemendaalse Zeeweg en het treinspoor naar Zandvoort gaat van 27 april tot en met 3 mei helemaal dicht. Door middel van hekken wordt dit gebied tijdelijk afgesloten voor bezoekers. Afsluiting van dit gebied is noodzakelijk om de natuur te beschermen en de veiligheid van de bezoekers tijdens het evenement te waarborgen. Het gebied is wel toegankelijk voor hulpdiensten.