Fotoveiling vernieuwd Duinenfonds groot succes!

12 februari 2020

Fotoveiling tijdens opening vernieuwd Duinenfonds groot succes!


Woensdag 12 februari vond de feestelijke opening van het vernieuwde Duinenfonds plaats in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Tijdens de opening deelde Agnes van den Berg, bekende omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, met de aanwezigen haar laatste inzichten over het belang van natuur voor de gezondheid. Daarna opende gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) officieel de veiling. Vervolgens gingen de schitterende foto’s uit de tentoonstelling ‘In het oog, in het hart’ onder leiding van een officiële veilingmeester onder de hamer. De veiling bracht maar liefst €2.500 op. De opbrengst komt ten goede aan het Duinenfonds.


Het Duinenfonds is van origine een initiatief van een groep betrokken ondernemers uit de regio. Vanwege de teruglopende budgetten, vanuit de overheid, voor het onderhoud van het Nationaal Park, vonden zij het belangrijk zich voor de duinen in te zetten. Daarom hebben ze in 2014 het Duinenfonds opgericht. Na 5 jaar zelfstandig te hebben geopereerd, slaan het Duinenfonds en Nationaal Park Zuid-Kennemerland de handen ineen middels een vernieuwd Duinenfonds. Bedrijven uit de regio kunnen vanaf nu lid worden van deze vernieuwde MVO Businessclub.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een oase van rust en vormt de verbinding tussen stad en strand. Het klimaat verandert en de recreatieve druk op het gebied neemt toe. Dit maakt begrip en zorg voor de natuur belangrijker dan ooit. De missie van het Duinenfonds is mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van deze unieke natuur en een gedeelde verantwoordelijkheid creëren voor het behoud ervan. Het basisonderhoud wordt bekostigd vanuit de overheid en voor het realiseren van extra voorzieningen waar het Nationaal Park en de bezoeker behoefte aan hebben, kunnen de partners binnen Nationaal Park Zuid-Kennemerland een beroep doen op het Duinenfonds.


Esther Rommel: “Een mooi initiatief, het hernieuwde Duinenfonds als onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ik vind het bijzonder omdat bedrijven belangeloos hun tijd en netwerk beschikbaar stellen en zich ook financieel inspannen om de natuur in hun regio te ondersteunen.”

Meer informatie over het Duinenfonds.