Heerlijk fietsweer!

06 mei 2013

Alle fietspaden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NPZK) zijn weer beschikbaar voor kilometers plezier. Vooral het fietspad langs de nieuwe Noordwest natuurkern biedt verrassende en nieuwe vergezichten naar zee, dankzij de vijf windsleuven die afgelopen winter zijn gegraven.

 

Sommige stukken fietspad in het NPZK waren de afgelopen maanden tijdelijk afgesloten en in gebruik als werkweg voor de uitvoering van project Noordwest natuurkern. Nu dit project klaar is, zijn deze paden allemaal opnieuw verhard.

Bij de verplaatste strandslag Kattendel is een nieuwe fietsenstalling. Vanaf deze stalling loopt een korte wandeling door de meest zuidelijke sleuf naar het strand.

Dankzij de Noordwest natuurkern kunnen bezoekers van het NPZK met eigen ogen de natuurlijke en dynamische ontwikkeling van het duinlandschap volgen. De kracht van wind en stuivend zand zorgt voor steeds wisselende beelden. De diverse stormen in januari (westenwind) en in de laatste weken (oostenwind) joegen het zand heen en weer door de sleuven en leidden al tot spectaculaire zandverplaatsingen. Deze zijn ook vanaf het strand goed te zien.

PWN heeft een nieuwe fiets- en wandelkaart uitgebracht. Deze is voor €5,95 te koop bij Bezoekerscentrum De Zandwaaier, Overveen en Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.