Terug uit Afrika!

22 april 2013

5000 kilomter hebben ze achter de snavel om in de duinen hun prachtige lied te komen zingen. Tot een kilometer ver is de zang te horen. De dames raken er van in vervoering. Wanneer ze hun partner gevonden hebben, neemt de uitbundige zang af. In 2011 werden er 724 broedende paartjes in het Nationaal Park geteld. Kom snel van deze bijzondere vogels genieten; begin augustus vertrekken ze alweer naar hun tweede vaderland!

 

Volg in de Nationale Vogelweek

- 4 t/m 12 mei -

dagelijks nachtegalen-weetjes van de boswachter op twitter: @npzk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ecxursies 28 april t/m 8 mei

 

Landelijk staat het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de top als broedlocatie voor deze vogel. In de periode van 28 april t/m 8 mei zijn er verschillende excursies om de nachtegaal te horen zingen.

Op 28 april wordt gestart met de jaarlijkse nachtegalen-natuurmarathon van half 5 's ochtends tot een uur of 9 's avonds. Uitsluitend voor deelnemers die de volledige Nachtegalentocht willen beleven! Onderweg wordt het complete oeuvre aan duinlandschappen doorkruist. Van de binnenduinrand tot aan zee en weer terug. Het accent ligt op de biodiversiteit van broed- en trekvogels in dit uitgestrekte duinreservaat. Rode draad is natuurlijk de nachtegaal. In de middag is er een lunchstop in strandpaviljoen Parnassia.

Deze gratis tocht wordt georganiseerd door IVN Zuid-Kennemerland.

 

In de dagen erna organiseert Natuurmonumenten 's avonds rond schemering verschillende nachtegalen-wandelingen door het gebied Duin en Kruidberg. Kosten €2,50 volwassen en €1,50 kinderen.

 

Kijk voor data en tijden op de website www.np-zuidkennemerland.nl bij excursies/online.

Reserveren vooraf is noodzakelijk.