Over de tentoonstelling

Duinen vertellen oorlogsverhalen

In de tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ vertellen vijf personages hun verhaal over de oorlogsperiode in en rond Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het kind, de begrafenisondernemer, de Duitse soldaat en de journalist waren op verschillende manieren verbonden aan het Nationaal Park, toen nog bekend als de Kennemerduinen. Zij vertellen over de bouw van de Atlantikwall, de duinen als woon- en werkgebied, als verboden gebied voor omwonenden, en als laatste rustplaats van verzetsstrijders.

Het personage van de boswachter laat zien waar de sporen nog zichtbaar zijn in het Nationaal Park en hoe groot de veerkracht van de natuur was na deze verwoestende periode.

In de tentoonstelling zijn indrukwekkende audio verhalen van de personages te beluisteren.

Bij de tentoonstelling is een speurboekje verkrijgbaar voor kinderen vanaf 10 jaar. Met de oplossing van de speurtocht kun je een gratis excursie met de boswachter winnen naar de sporen van de Tweede Wereldoorlog in het Nationaal Park.

Bij de tentoonstelling is ook een fietsrouteboekje uitgebracht: Sporen uit WOII in de natuur. Beide boekjes zijn verkrijgbaar bij de balie van het bezoekerscentrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ is een initiatief van PWN in samenwerking met Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in Nederland (2020).