Nieuw parkeertarief bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland

18 december 2013

Op de parkeerterreinen Parnassia, Koevlak en Bergweg van Nationaal Park Zuid-Kennemerland geldt vanaf 1 januari 2014 een nieuw dagtarief. Op de parkeerterreinen Parnassia, Koevlak en Bergweg van Nationaal Park Zuid-Kennemerland geldt vanaf 1 januari 2014 een nieuw dagtarief. Voor bezoekers die kort in het NPZK verblijven, is het eerste half uur parkeren gratis.

 

Daarboven gaat het dagtarief in, dat per 30 minuten wordt berekend, tot een maximum van 240 minuten (4 uur). Voor Parnassia geldt aldus een maximumbedrag van  € 12,- en voor Bergweg en Koevlak € 8,- per dag. Per 1 januari kan bij de parkeerautomaten niet meer met de CHIPKNIP worden betaald, wel met PIN en CREDITkaart.

 

Voor genoemde parkeerterreinen kan ook jaarkaart gekocht worden. Voor € 80,- is deze te koop bij bezoekerscentrum de Kennemerduinen te Overveen en bij de parkeerkiosk van parkeerterrein Parnassia.

Wie al een parkeerjaarkaart heeft, kan deze op de bekende wijze opwaarderen bij één van de kassa's op de parkeerterreinen. De kaart is geldig vanaf de dag van opwaarderen.

De genoemde parkeerterreinen maken deel uit van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en zijn in beheer bij PWN. Naast waterleidingbedrijf is PWN ook beheerder van ca. 7500 ha. natuurgebied in Noord-Holland. In tegenstelling tot andere natuurbeheerders krijgt PWN géén subsidie voor zijn natuurbeheer. Daarom komen de opbrengsten van de parkeerterreinen ten goede aan het natuurbeheer van grote delen van het NPZK.