Vernieuwd vogeluitkijkpunt Duin en Kruidberg

03 september 2020

Bij het Duinmeer in Duin en Kruidberg is het vogelkijkpunt vernieuwd! Het houten hutje stond er al ruim 25 jaar en was slecht aan het worden. Het nieuwe vogelkijkpunt is van cortenstaal. Nu is het deels nog grijs, maar door weer en wind zal het helemaal roestbruin kleuren. De ronde vorm en het schuine afdakje passen mooi in het duinlandschap. Je kijkt uit op het Duinmeer. Hier zijn bijna altijd vogels te zien. Parmantige kuifeendjes, drukke oeverlopertjes, geoorde futen, meerkoeten, stoere aalscholvers, meeuwen en soms ook zwanen.

Het vogelkijkpunt heeft ook een naam gekregen: “Ruuds Vergezicht”. Deze Ruud is gepensioneerd boswachter Ruud Luntz. Hij is in 2019 met pensioen gegaan na vele jaren met veel liefde en kennis in en voor Natuurmonumenten in Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin, Heerenduinen en Koningshof te hebben gewerkt. Hij is regelmatig in het gebied en zal hier zelf ook wel eens te vinden zijn.

Zelf op pad

Het Duinmeer ligt in het noordwestelijke natuurzone van het Nationaal Park langs een rustig wandelpad. Tip: print de lange wandeling ‘landgoed Duin en Kruidberg’. Die vertelt je over mooie plekken onderweg en leidt je ook langs dit vogelkijkpunt! Het is een ronde van bijna 14km met prachtige uitzichten, dus doe je wandelschoenen aan en neem drinken en wat te eten mee.

Ook is het leuk om een keer mee te gaan op excursie met een van de gidsen van Natuurmonumenten. Leden krijgen korting!

Tekst en Beeld: Natuurmonumenten