Natuur doet je goed

25 november 2020

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van natuur op de gezondheid. Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid.

Uit onderzoek blijkt tevens dat alleen al het kijken naar natuur leidt tot een sneller herstel. Als we vaker buiten zijn vermindert dat op de lange termijn de kans op chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en maag- en darminfecties. Genoeg reden dus om naar buiten te gaan.

In het Nationaal Park hebben we diverse wandel- en fietsroutes. Breng een bezoek aan wandelpark Caprera of beklim de Brederodeberg. Begin bij de ingang ‘Duin en Kruidberg’ (tegenover Duin en Kruidhoeve). Ga via het Wezepad naar de Brederodeberg en via het Brederodepad weer naar beneden. De Brederodeberg is met 45 meter het hoogste punt van Kennemerland. Er is helaas geen uitkijkpunt meer, maar op de top kun je prima stilstaan bij wat jou beweegt.

Wil je meer lezen over Natuur en Gezondheid, klik hier.