Parkeerplaats Koevlak gesloten tijdens Kerst en op Nieuwjaarsdag

23 december 2020

De Kerstdagen, maar ook Nieuwjaarsdag zijn bij uitstek dagen waarop mensen een bezoek brengen aan het duin. Veel mensen zijn vrij en veel andere locaties zijn tijdens deze lockdown gesloten. De natuur lijkt dan een goede uitkomst te bieden, maar hoe heerlijk de natuur ook is, ook hier moeten we drukte voorkomen en zorgen voor voldoende afstand. PWN sluit daarom de drukbezochte parkeerplaats Koevlak bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen tijdens de Kerstdagen en op nieuwjaarsdag. Ook is het tijdens de feestdagen niet mogelijk om bij het Duincafé een kopje koffie to-go te halen of om gebruik te maken van de toiletten of de speeltuin.


Oproep van PWN: Houd rekening met elkaar


Margot Holland, manager van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland: ‘We begrijpen heel goed dat mensen de natuur opzoeken in deze bijzondere en onzekere tijden. We nemen daarom heel lokaal maatregelen om de toestroom van mensen beter te spreiden. We richten ons nu specifiek op hotspot De Kennemerduinen en ’t Wed. Op deze manier kunnen we het beste rekening houden met onze bezoekers en kijken we vooral naar wat wel mogelijk is.’ In deze aanpak van PWN is het extra belangrijk dat bezoekers ook rekening met elkaar houden. Alleen zo kunnen er zoveel mogelijk mensen genieten van de natuur binnen de coronamaatregelen. Dit kan betekenen dat bezoekers ergens komen waar het al erg druk is, en dat ze op een later moment terug moeten komen.


Speeltuin hele Kerstvakantie dicht


Uit ervaring weet PWN dat de speeltuin een plek is waar mensen voor langere tijd blijven hangen. Om deze reden heeft PWN afgelopen weekend al besloten om de speeltuin te sluiten. De speeltuin blijft de hele kerstvakantie gesloten.


Mogelijk extra maatregelen


Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de coronamaatregelen van het RIVM houdt. Is het ergens druk? Kom dan op een ander moment terug. Onze boswachters staan continu in contact met de veiligheidsregio’s. Zodra de veiligheid in het geding komt, dan is het mogelijk dat er ter plekke extra maatregelen worden genomen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.