Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is vernieuwd

29 juni 2021

Op vrijdag 9 juli opent Bezoekerscentrum De Kennemerduinen de vernieuwde groene entree van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Zowel de tentoonstelling als de winkel hebben een compleet nieuw uiterlijk gekregen. In de vernieuwde interactieve tentoonstelling maakt de bezoeker een reis door het duinlandschap met haar verborgen natuurschatten. Zo wordt bij de Stuivende Duinen door middel van een interactieve animatie en ventilator, het stuiven van de Duinen gesimuleerd. Nieuw is ook de aparte ruimte voor jaarlijkse wisseltentoonstellingen.

De winkel biedt een compleet vernieuwd assortiment met artikelen voor een natuurvriendelijke tuin, originele natuurcadeaus en spullen die het beleven van de natuur laagdrempelig en leuk maken.

Sinds de opening van het volledig duurzame Bezoekerscentrum zijn de bezoekersaantallen enorm gegroeid van 40.000 in 2013 naar ruim 240.000 bezoekers in 2019. Veel mensen komen uit de directe omgeving en weten het Bezoekerscentrum meerdere keren per jaar te vinden. Het Bezoekerscentrum heeft een geheel vernieuwd concept gekregen, waarbij (interactieve) beleving centraal staat, naast actuele informatie en ontwikkelingen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Foto: Ruud Maaskant, boswachter PWN