Nieuwe wandelroute: Het Vogelmeer en de duinen

30 juni 2021

Leuk nieuws voor wandelaars! Er is een nieuwe wandeling door het Nationaal Park toegevoegd aan de IVN Routes-app en -website. De rondwandeling van ongeveer 5 km begint en eindigt bij de parkeerplaats van Parnassia en loopt via het Vogelmeer, de duinen en het strand.

Tijdens de route wordt de wandelaar vanuit de app voorzien van informatie over allerlei bezienswaardigheden. Bijzonder aan deze route is de grote variatie aan informatie. De thema’s landschap, cultuur, flora, fauna en historie komen allemaal aan bod. Denk aan schitterende vergezichten vanaf duintoppen (dus neem je verrekijker mee!), oude aardappelakkertjes, natte duinvalleien, rozenstruiken, vogels, mos, archeologie, strandpalen en nog veel meer. De wandeling is vanwege mulle zandpaden en steile hellingen geschikt voor de actieve wandelaar en kan het hele jaar door worden gelopen.

Deze prachtige wandelroute is uitgestippeld door de kersverse IVN natuurgidsen Koos Possel, Gerard van Dijk en Juno Rouwenhorst.

De route kan op de mobiele telefoon worden gedownload via de gratis IVN Routes-app (te downloaden van Google Playstore of Apple Store). Via de app kan de informatie beluisterd worden of gelezen. Ook kan de route met informatie vanaf de IVN Routes-website geprint worden of bekijk de route hier.