Als je aan de slag gaat met jouw duintuin wil je waarschijnlijk graag weten waar je planten kan kopen die daar in passen. Verschillende tuincentra in de omgeving ondersteunen het idee om meer natuur in tuinen te brengen. Ook online kun je planten bestellen die voorkomen op de Duintuinen plantenlijst.

Assortiment Wild en Inheems

Vaste plantenkweker Griffioen Wassenaar heeft samen met wildebloemenzaden leverancier Cruydt-Hoeck het assortiment ‘Wild en Inheems’ ontwikkeld. Dit assortiment bestaat uit inheemse planten die hun oorsprong in de Nederlandse natuur hebben. Het is zorgvuldig samengesteld, gekweekt in eigen kwekerij en voldoet aan verschillende criteria voor duurzaamheid waaronder Planetproof certificering. Bovendien worden ze geleverd in potten en trays van 100% gerecycled plastic. De perfecte aanvulling dus voor jouw Duintuin! Diverse planten uit het Wild en Inheems assortiment staan ook op de plantenlijst van de Duintuinen. Deze planten zijn vanaf de derde week van april 2022 verkrijgbaar bij:

Uitbreiding assortiment Wild en Inheems

In 2023 wordt het assortiment Wild en Inheems uitgebreid met nog meer planten die voorkomen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ook wordt er hard gewerkt aan een uitbreiding van het assortiment met inheemse heesters en bomen.

Andere verkooppunten

Ook andere lokale tuincentra en webwinkels hebben inheemse zaden en planten in hun assortiment:​​​​​

Planten, struiken en bomen:

Zaden en bollen:

Hoor jij ook in dit rijtje?

Ben jij van een tuincentrum of kweker uit de regio en biedt je ook planten aan uit de Duintuinen plantenlijst van het Nationaal Park? En wil je vermeld worden op deze pagina? Neem dan contact met ons op.