Voorbeeldtuinen

Jouw Duintuin als voorbeeldtuin

Ook als particulier kun je met jouw Duintuin een voorbeeld zijn voor anderen. Laat jij buren, vrienden, collega’s en misschien zelfs onbekenden zien hoe gemakkelijk en leuk het is om je tuin om te toveren tot een Duintuin? Hoe meer buurtbewoners mee doen, hoe koeler de huizen worden en hoe meer vogels in de buurt neerstrijken. En de biodiversiteit krijgt een mooie boost!

Meld jouw voorbeeld-Duintuin aan met de knop hieronder en ontvang thuis van ons een leuk presentje voor in jouw Duintuin. Ben je al de trotse eigenaar van een eigen Duintuin? Meld hem dan aan en zet hem op de kaart onderaan deze pagina!

Een voorbeeld-Duintuin bij jouw bedrijf

Weet je bij jouw onderneming of organisatie een mooie plek voor een Duintuin? Een Duintuin maakt jouw locatie extra interessant voor bezoekers. Daarnaast laat je met een Duintuin zien dat jouw onderneming of organisatie zich inspant voor biodiversiteit, klimaatadaptatie en waterveiligheid. Neem voor meer informatie of een kennismaking contact op met Gwen Pellinkfhof.

Openbare voorbeeldtuinen

Goed voorbeeld doet goed volgen. Twijfel je of een Duintuin iets voor je is? Neem dan een kijkje bij een openbare voorbeeldtuin. Ook voor de gevorderde Duintuinier is er genoeg te zien. Een bezoek aan een voorbeeldtuin biedt een goede kans om eens goed af te kijken: Welke soorten Duintuinplanten staan mooi bij elkaar? Hoe kun je hemelwater opvangen en vasthouden? Hoe laat je de egel zich thuis voelen? Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om tijd door te brengen in een Duintuin.

Op dit moment zijn de openbare voorbeeldtuinen nog in ontwikkeling. Volg ons om op de hoogte te blijven.