Toegang tot het Nationaal Park beperkt vanwege de Formule 1

09 augustus 2023

Het weekend van 25 - 27 augustus komt de Formule 1 naar Zandvoort en dit heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de regio en zo ook voor een bezoek aan het Nationaal Park. Er worden een aantal fietspaden afgesloten en omgeleid en bepaalde delen van het duin worden tijdelijk gesloten voor bezoekers.

De fietspaden in het duin zijn kronkelig, bevatten steile delen en zijn niet geschikt voor grote aantallen fietsers. In geval van een incident, kunnen de hulpdiensten er moeilijk bij komen, omdat zij voornamelijk afhankelijk zijn van dezelfde fietspaden. Daarom is besloten de fietspaden in Heerenduinen en Duin en tijdelijk te sluiten voor fietsers en de fietsroutes naar het circuit buitenom de duinen te leggen.

Zeeweg

Vanaf donderdag 24 augustus t/m zondag 27 augustus 23.00 uur is de Zeeweg afgesloten. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen Koevlak (bij ’t Wed) en Parnassia al vanaf donderdag 24 augustus niet bereikbaar met de auto.


Middenduin

Vanaf 25 augustus t/m 27 augustus is Middenduin niet bereikbaar met de auto. De ingang vanaf de Duinlustweg blijft geopend, maar is alleen per fiets of te voet bereikbaar.

De overige gebieden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden niet afgesloten, maar zijn voor het in goede banen leiden van de bezoekersstromen op sommige locaties wel (tijdelijk) beperkter toegankelijk met de fiets, of niet toegankelijk met de auto.

Buitenplaats Elswout

Vanaf 25 augustus t/m 27 augustus is Buitenplaats Elswout niet bereikbaar met de auto. De buitenplaats blijft geopend, maar is alleen per fiets of te voet bereikbaar.

Parkeren, bezoekerscentrum en het Duincafé

De meeste parkeerplaatsen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn tijdens de Formule 1 afgesloten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is gesloten van 25 tot en met 27 augustus en tevens telefonisch niet bereikbaar. Het Duincafé is wel gewoon geopend, maar er kan helaas geen gebruik worden gemaakt van de parkeerplaats.

Alle veranderingen in toegankelijkheid op een rij:

  • Vanaf donderdag 24 augustus wordt de Zeeweg afgesloten en zijn de parkeerplaatsen Koevlak (bij ’t Wed) en Parnassia niet bereikbaar met de auto.
  • Op 25, 26 en 27 augustus is Bezoekerscentrum De Kennemerduinen gesloten en tevens telefonisch niet bereikbaar. Het Duincafé is wel open, maar er kan helaas geen gebruik worden gemaakt van de parkeerplaats.
  • In de ochtenden van 25, 26 en 27 augustus worden de fietspaden in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg afgesloten tot de drukte voorbij is. De fietsroutes naar het circuit gaan buitenom het Velsense duingedeelte. Je fietst langs de Heerenduinweg, het Spoorpad (langs de busbaan), de Duin en Kruidbergerweg en Velserenderlaan richting Bloemendaal en Zandvoort.
  • Vanaf 25 augustus t/m 27 augustus is Middenduin niet bereikbaar met de auto. De ingang vanaf de Duinlustweg blijft geopend, maar is alleen per fiets of te voet bereikbaar.
  • Vanaf 25 augustus t/m 27 augustus is Buitenplaats Elswout niet bereikbaar met de auto. De buitenplaats blijft geopend, maar is alleen per fiets of te voet bereikbaar.
  • Vanaf donderdag 24 augustus t/m zondag 27 augustus 23.00 uur worden de duinen die tegen het circuit aanliggen met hekken afgesloten voor bezoekers. Afsluiting van dit gebied is noodzakelijk om de natuur te beschermen en de veiligheid tijdens het evenement te waarborgen. Het gebied is wel toegankelijk voor hulpdiensten. Ook het Duinpieperpad wordt afgesloten voor bezoekers. Wegens de verwachte drukte, adviseren we bezoekers om het Visscherspad te vermijden.
  • Vanaf donderdag 24 augustus t/m zondag 27 augustus 23.00 uur gaat het duingebied ten zuiden van de Bloemendaalse Zeeweg en ten noorden van het treinspoor naar Zandvoort tijdens het evenement dicht. Door middel van festivalhekken wordt dit gebied afgesloten voor bezoekers.
  • Het Wisentenpad is tot september gesloten.

Meer informatie?

Kijk op onderstaande websites voor meer informatie over de mobiliteit tijdens de Formule 1