Met deze 5 tips maak je nog mooiere natuurfoto's met je smartphone

07 februari 2024

Met de de lente in aantocht is dit het perfecte moment om de natuur in al haar pracht te fotograferen. Ook met je smartphone kun je de mooiste plaatsjes schieten. En met deze vijf eenvoudige tips til je jouw foto's naar een hoger niveau.

  1. Optimaliseer de Belichting: Kies het juiste tijdstip voor je foto's, bij voorkeur tijdens het gouden uur vlak na zonsopgang of voor zonsondergang. Het zachte, warme licht geeft je voorjaarsfoto's een magische uitstraling.
  2. Macro-Modus: Maak gebruik van de macro-modus op je smartphone om dichtbij de details van bloemen, mossen, bloesems etc. vast te leggen. Door objecten van heel dichtbij te fotograferen, voeg je een nieuwe dimensie toe aan je foto's.
  3. Focus op Compositie: Let op de compositie van je foto's. Probeer gebruik te maken van de regel van derden om een evenwichtige en aantrekkelijke opstelling te creëren. Experimenteer met verschillende hoeken om de natuur op verrassende wijze vast te leggen.
  4. Achtergrondbeheer: Zorg ervoor dat de achtergrond niet afleidt van het onderwerp. Kies een rustige achtergrond om de bloemen en bloesems in de schijnwerpers te zetten. Een onscherpe achtergrond (bokeh-effect) kan hierbij wonderen verrichten.
  5. Weerspiegelingen in Water: Maak gebruik van regenplassen om boeiende weerspiegelingen vast te leggen. Dit voegt een artistiek element toe aan je foto's en geeft een uniek perspectief op je onderwerp.

Bonustip: Zorg dat je lens schoon is voordat je gaat fotograferen.

Deel je foto's met ons

Heb je mooie foto's in het Nationaal Park gemaakt die je graag met ons wil delen? Tag ons en gebruik de hashtag #npzk_doormijnlens en wie weet zie je jouw foto terug op onze socialkanalen.