Speurtochten en natuurspellen ook voor kinderpartijtjes

Spelenderwijs het Nationaal Park ontdekken? Voor alle leeftijden zijn onderstaande leuke speurtochten te huur bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Bel 023-54 11 123 of mail naar info@np-zuidkennemerland.nl.

  • Kleuterspeurtocht ‘Stijn Konijn’

Kleuters ontdekken de wereld van Stijn Konijn en zijn broertjes en zusjes. Hoe leven konijnen in de duinen? Waar worden ze geboren, wat eten ze en wie zijn hun vriendjes? Aan het eind van de speurtocht ontmoet je Stijn Konijn!

Leeftijd: 3 t/m 5 jaar. Afstand: 1 km. Duur: circa 1 uur. Kosten: € 3,75 per kind (pin), inclusief één paar konijnenoren en boekje.

  • Magische speurtocht ‘Vosje Vos’

Vosje Vos neemt je mee naar het magische rijk van Koning Eik. Met een fluwelen rugzak vol gekleurde toverzakjes ga je op pad om de geheimen van het Toverbos te ontdekken. Kijk, voel en beleef!

6 t/m 9 jr; 2 km; circa 1,5 uur. Start uiterlijk 15.00 uur. Kosten: € 15,95 (Huur rugzak met materialen en routeboekje, 4 kinderen per rugzak) | Borg: € 20,-.

  • Speurtocht ‘Hulpboswachter’

Volg de enige echte opleiding tot hulpboswachter. Kijk met een konijnenkijker, vind de weg met een kompas, meet de boomhoogte. Schrijf een echte bekeuring uit voor overtreders! Bij terugkomst krijg je een boswachters-diploma.

7 t/m 10 jr; 3 km; circa 1,5 uur. Start uiterlijk 15.00 uur. Kosten: € 15,95. (Huur rugzak met materialen en routeboekje, 4 kinderen per rugzak) | Borg: € 20,-.

  • Het Duindierenspel

Speel het dynamische Duindierenspel bij natuurspeelterrein 't Wed. Welk team weet de meeste kaartjes te bemachtigen? Pas op dat je niet wordt geprikt door de Egel en probeer de vlag van de tegenpartij te veroveren! Het Duindierenspel is een tikspel met allemaal dieren die in het Nationaal Park leven. Ze staan in een bepaalde rangorde. Daarmee probeer je zoveel mogelijk dieren van de tegenpartij te tikken.

Er zijn twee versies: het Duindierenspel junior voor 5 tot en met 8 jaar en het Duindierenspel voor 8 tot en met 99 jaar. Dit spel is geschikt voor groepen tot 30 personen.
Kosten: Het Duindierenspel kost € 59,- per dagdeel. Borg: € 50,-
.

  • Het Grote Boswachter Bordspel

Het Grote Boswachter Bordspel is een bordspel van zeven bij tien meter dat buiten gespeeld kan worden. Kruip in de huid van de boswachter in de Kennemerduinen en probeer alle opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Wie is er als eerste bij de finish?

Dit spel is geschikt voor kleinere groepen tot 15 personen. Kosten: € 29,- per dagdeel. Borg: € 50,-.

Alle activiteiten vanaf het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen kunnen naar wens gecombineerd worden met een arrangement in Duincafé De Kennemerduinen. Je kunt kiezen uit poffertjes of pannenkoeken met limonade en een ijsje óf muffins. Reserveren kan door contact op te nemen met het Bezoekerscentrum.

  • Speuren in de duinen - Landgoed Duin en Kruidberg

Wandel met de kinderen een rondje van twee kilometer door de duinen van landgoed Duin en Kruidberg. Met onderweg leuke weetjes en opdrachten over de natuur om je heen.

Afstand: 1,9 km. Start: Ingang Duin- en Kruidberg, ter hoogte van Duin- en Kruidbergerweg 74.

Bekijk de speurtocht op Natuurmonumenten.nl.