Begin 2015 actief in de duinen

28 december 2014

Meer naar buiten en actiever worden. Voor wie deze voornemens direct in de praktijk wil brengen volgen hier een paar tips. Steek de handen uit de mouwen tijdens een werkdag, doe een winterse snertwandeling of ga mee een uurtje Gezond Natuur Wandelen. Het kan allemaal in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
 

Nieuwjaarswerkdag Koningshof 

Zaterdag 3 januari 9:30 - 15:00 uur

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten op zaterdag 3 januari 2015 een Nieuwjaarswerkdag op landgoed Koningshof te Overveen. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Meer informatie.
 

Een echte winterse snertwandeling

Zondag 4 januari 11.00-12.30

Het mooie van de natuur met het aangename verenigen! Eerst een heerlijke winterwandeling door de Kennemerduinen, vanaf bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Ook in de winter valt er veel te ontdekken in de duinen en het bos. Dikke knoppen aan bomen en struiken, het geluid van een tikkende specht en wie weet ziet u wel diersporen in de sneeuw? Na afloop kunt u uw handen warmen aan een fijne kop snert, met roggebrood en spek, in het Duincafé.

Schrijf je in op onze site.

 

Iedere week een uurtje Gezond Natuur Wandelen

Wekelijks op zaterdag 10.00-11.00 uur

Wandelen hoort bij een gezonde levensstijl. En wie buiten in de natuur loopt geniet extra van de frisse lucht en het mooie uitzicht. Wandel wekelijks met ons een uurtje door de natuur. Geniet van de omgeving en wordt fit. De twee gidsen houden met iedereen rekening. Inschrijven niet nodig. Deelname is gratis. Verzamelen vanaf 9.30 bij het Duincafé naast Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, waar een gunstig geprijsd kopje koffie verkrijgbaar is voor de deelnemers. Meer informatie