Drie keer feest voor bezoekerscentrum

12 juni 2015

Een BREEAM-certificaat 4**** Excellent, een eigen Vriendenpas en de 300.000e bezoekers: allemaal in één week.

 

Waarnemend voorzitter van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, Annette Baerveldt onthulde op 7 juni het nieuwe BREEAM-bord naast de voordeur.

Voorzitter Rob Meerhof van de Stichting De Zandwaaier overhandigde diezelfde dag tijdens het drukbezochte Zomerfestival de eerste Vriendenpassen aan diverse vrijwilligers van het park als dank voor hun belangeloze inzet.

En de 300.000e bezoeker werd voor één keer in stilte gevierd,  achter de schermen met een gebakje.

 

Het BREEAM-certificaat is een bekroning voor de inspanningen van PWN om een duurzaam en verantwoord bezoekerscentrum te bouwen voor het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.  Zonnepanelen, Noord-Hollands riet op het dak, driedubbel glas, opvang van regenwater voor de toiletten, ecologische inrichting van het erf, LED-verlichting alom, recyclen van afval: allemaal zaken die bijdragen aan een prettige en gezonde atmosfeer waarin het voor bezoekers maar ook medewerkers prettig toeven is. De Kennemerduinen heeft als eerste bezoekerscentrum in Nederland dit certificaat binnen gehaald.

 

Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van het park zich graag willen verbinden met het bezoekerscentrum. Rob Meerhof was daarom ingenomen met de nieuwe Vriendenpas. Aangezien de ruim 50 vrijwilligers, die zich inzetten voor park en bezoekerscentrum, als dikke vrienden worden gezien, was het voor hem een dankbare taak om juist aan hen de eerste Vriendenpassen uit te reiken. Vrienden krijgen jaarlijks een speciaal evenement aangeboden,  korting op activiteiten, in de winkel en het duincafé. Voor € 25 is men al Vriend. Kijk op www.np-zuidkennemerland.nl

 

Medewerkers, vrijwilligers en boswachters van PWN genoten in de week daarvoor al van een gebakje om de 300.000e bezoeker te vieren. En dat allemaal binnen twee jaar na de opening van dit nieuwe bezoekerscentrum.