Crowdfunding op Elswout

21 april 2016

Borski's rustieke boshut

De afgelopen jaren is er op Elswout door Staatsbosbeheer hard gewerkt aan het herstel van de vele monumentale gebouwen en bruggetjes. Eén gebouwtje heeft echter nog dringend renovatie nodig: Borski's rustieke boshut. Marieke Schatteleijn (boswachter op Elswout) wil samen met u de renovatie van deze boshut realiseren. 'Deze 19e eeuwse boshut, vroeger een pronkstuk van de Borski’s, gaat al jaren onder plastic schuil. Hoog tijd om dit er samen af te halen! Bouwt u ook mee?', aldus Marieke. Tot 20 mei kunnen alle liefhebbers van Elswout een bijdrage leveren op www.crowdfundingvoornatuur.nl/boshut.

 

Buitenplaats Elswout

Elswout is één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Door de eeuwen heen werden door landgoedeigenaren verschillende landschapsstijlen toegepast op Elswout, waardoor er veel bijzondere plant- en diersoorten leven, zoals vleermuizen, ijsvogels en stinzenplanten. In de negentiende eeuw kwam de buitenplaats in handen van de rijke Borski familie. Deze familie was verantwoordelijk voor de bouw van het Grote Huis op Elswout en talloze andere bijzondere monumentale bouwwerken. De vele tuinhuizen en bruggetjes zorgen voor een sprookjesachtige uitstraling van de buitenplaats.

 

Doet u mee?
Wie een bijdrage levert aan de renovatie van Borski's rustieke boshut wordt op speciale wijze bedankt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een miniatuurversie van de hut? Een excursie op de buitenplaats? Of een naamsvermelding op het bankje in de rustieke hut? Kijk voor meer informatie hier.

 

Volg deze crowdfundingcampagne van alle partners van Nationaal Park Zuid-Kennemerland op facebook.