Crowdfunding voor Borski's boshut op Elswout ruimschoots gehaald!

25 mei 2016

In precies 50 dagen tijd is het gelukt om door middel van crowdfunding ruim €8900,- op te halen voor Borski's rustieke boshut op Elswout. Via www.crowdfundingvoornatuur.nl/boshut deden 101 Elswout-fans een donatie, waardoor maar liefst 120% van het doelbedrag behaald is. Dit zal gebruikt worden voor de renovatie van de monumentale rustieke boshut.

 

Crowdfunding

De afgelopen maanden is Marieke Schatteleijn (boswachter Staatsbosbeheer), samen met een groep enthousiaste betrokkenen, actief geweest om de crowdfundingcampagne tot een succes te maken. Door middel van het uitdelen van flyers, het verspreiden van posters en diverse mediakanalen werden mensen op de hoogte gebracht van de huidige staat van Borski's rustieke boshut en de crowdfundingscampagne.'Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen de buitenplaats liefhebben. Ik ben alle donateurs en betrokkenen dan ook ontzettend dankbaar!' aldus Marieke. Alle donateurs zijn op verschillende wijze bedankt, varierend van een miniatuurversie van de hut tot een naamplaatje op het nieuwe bankje dat in de hut zal komen te staan.

 

Borski's boshut

De rustieke boshut, een follie in Moskovische stijl uit de negentiende eeuw, heeft dringend renovatie nodig. Deze boshut was vroeger één van de pronkstukken van de Borski familie, maar door de jaren heen is hij ernstig in verval geraakt.

Het geld wat opgehaald is tijdens de crowdfundingscampange zal gebruikt worden voor de financiering van het materiaal voor de renovatie van de unieke monumentale rustieke boshut op Elswout.

Staatsbosbeheer is nog op zoek naar aanvullende financiering/ sponsors en werkt hierbij samen met Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Duinenfonds.