Meer excursies

10
dec
Ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Beleef een exclusieve ruitersafari door wisentgebied Kraansvlak

 

PWN beheert het Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Sinds 2007 lopen in dit duingebied wisenten rond. Zij beschermen, samen met andere grazers, dit gebied tegen dichtgroeien. Aan ervaren ruiters biedt PWN in samenwerking met manage De Baarshoeve uit Zandvoort de gelegenheid om een exclusieve excursie te paard te beleven en onder begeleiding van een boswachter (eveneens te paard) het mooie Kraansvlak te bezoeken.

In deze bijzondere staprit gaan we op zoek naar de grote grazers. Omdat de ruiterpaden hier ontbreken en we door woest terrein rijden, is dit een veilig tempo voor optimale beleving. Er wordt flink wat van de ruiter en het paard gevraagd. De PWN-boswachter vertelt gedurende de rit van alles over het gebied waar de wisenten leven en de daarin voorkomende specifieke flora en fauna. Een instructeur van manege De Baarshoeve neemt eveneens deel aan de ruitersafari als begeleider van de ruitergroep om het gedrag van de paarden in de gaten te houden.

Let op:  

Alleen ervaren ruiters en -paarden, die geregeld buitenritten maken, kunnen aan de ruitersafari deelnemen. Mocht blijken dat de ruiter of paard te weinig ervaring heeft, heeft de organisatie het recht de ruiter uit te sluiten van deelname aan deze ruitersafari.

 

Kleding:
Paardrijschoeisel en een helm zijn verplicht. Een helm kan eventueel geleend worden bij manege De Baarshoeve.

 

Tijdsduur:
Rit van maximaal 2,5 uur vanaf verzamelplek, dit is inclusief een ½ uur voorbereiding. 

 

Kosten:
€ 79,- p.p. met een gehuurd paard van manege De Baarshoeve. De betaling vindt vooraf plaats via de PWN website via Ideal. Zie onze voorwaarden bij betalen met Ideal.

 

Aanmelden:
Via de PWN webstie  https://www.pwn.nl/consument/natuur/denatuurin/Paginas/Ruitersafari-door-Nationaal-Park-Zuid-Kennemerland11.aspx#step1 
Vanwege de bijzondere aard van de excursie is het aantal deelnemers beperkt: minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. Bij minder dan 3 deelnemers, kan de excursie niet doorgaan. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen neemt dan 2 dagen tevoren contact met u op voor alternatieve data.

 

Voor vragen over de boeking kunt u terecht op onze Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. 
Voor overige vragen kunt u direct contact opnemen met manege De Baarshoeve. 

Reserveer

Zaterdag 10 december
van 09:30 tot 12:00 uur
Rit van maximaal 2,5 uur vanaf verzamelplek, dit is inclusief een half uur voorbereiding.
Verzamelpunt: Manege De Baarshoeve, telefoon: 023 - 571 58 94.
alle leeftijden en F6 Niveau
Aantal plekken beschikbaar: 10
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen:  € 79,- p.p met een gehuurd paard van manege De Baarshoeve
Kinderen:  € 79,- p.p met een gehuurd paard van manege De Baarshoeve