Meer excursies

13
mei
GEANNULEERD: Fietsexcursie herstel duinvalleien

GEANNULEERD: Fietsexcursie herstel duinvalleien

Op  zaterdag 13 mei  houden boswachter Ruud Prins en projectleider van het eerste uur, Marieke Kuipers, een fietsexcursie langs een aantal projecten van het Masterplan. De excursie, die om 14:00 uur begint, is bedoeld voor volwassenen

In 1986 besloten Provinciale Staten van Noord-Holland tot vermindering van de grondwaterwinning in de duinen.In 2002 werd de winning van water in de Kennemerduinen geheel gestopt.De plannen voor herstel van alle 55 duinvalleien van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland werden in een allesomvattend Masterplan beschreven. In 130 hectare valleien is verstoorde bovengrond verwijderd om een nieuwe uitgangssituatie voor duinvalleivegetaties te bieden. Vier duinmeren zijn verondiept met geleidelijke oevers en vogeleilanden. Veel valleien zijn jaarlijks gemaaid om ze te verschralen.

In maart 2015 werd het gehele Masterplan Regeneratie Duinvalleien Zuid-Kennemerland opgeleverd met het Project Klein Doornen.Om u een aantal resultaten te laten zien van de resultaten van dertig jaar vooruitkijken, plannen maken en uitvoeren is een fietsroute uitgezet in het Nationaal Pak Zuid-Kennemerland. De route is ook geschikt voor wandelaars. Hij is 27 kilometer lang en start bij het bezoekerscentrum Kennemerduinen (P-Koevlak). Het boekje met de beschrijving is bij de balie verkrijgbaar.

 

 

 

 

foto jowien vd Vegte.

Reserveer

Zaterdag 13 mei
van 14:00 tot 16:00 uur
Verzamelpunt: balie BC Kennemerduinen
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: €6,-