Restauratie Boerderij Elswout officieel gestart

25 september 2017

De vaste bezoekers van Elswout kan het niet zijn ontgaan, sinds enkele weken staat de boerderij weer in de steigers. Nadat eerder de voorkant werd gerestaureerd is nu de achterzijde aan de beurt. Om dit te vieren vond er op donderdag 21 september een feestelijke opening plaats.

Met groot enthousiasme gaven Jack van der Hoek, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en Richard Kruijswijk, wethouder van de Gemeente Bloemendaal het startschot voor de restauratie. Dankzij een subsidie van Provincie Noord-Holland en een eigen bijdrage van Staatsbosbeheer wordt de buitenkant van het stalgedeelte hersteld en worden dak en ramen geïsoleerd.

Nieuwe bestemming

Als de huidige restauratie voltooid is, ligt de weg vrij om dit prachtige gebouw een nieuwe bestemming te geven. Eén die niet alleen de boerderij weer tot leven brengt maar die ook de beleving en maatschappelijk waarde van Elswout vergroot. Op deze manier blijven we Elswout doorontwikkelen en wordt er weer een nieuwe laag aan de rijke historie van de buitenplaats toegevoegd.

Deze blog van boswachter Jan van Assema verscheen eerder op het Boswachtersblog van Staatsbosbeheer.