Vier het Wisentenjubileum op zondag 15 oktober

09 oktober 2017

Op zondag 15 oktober staan de wisenten van het Kraansvlak in de schijnwerpers in en rond bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Vanwege de afsluiting van ’10 jaar wisenten in het Kraansvlak' is er speciaal voor deze dag van alles georganiseerd over deze bijzondere dieren. Je kunt bovendien mee met de extra wisentexcursies.

Om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur zijn er speciale wisentexcursies met de boswachter. Deelnemen kan vanaf 10 jaar. Omdat het om een struintocht gaat, is het verstandig om stevige schoenen en kleding te dragen.

Tentoonstelling

Langs het voetpad tussen de parkeerplaats Koevlak en het bezoekerscentrum is een Buitenfototentoonstelling te zien waarin niet alleen de ontwikkeling van 10 jaar wisenten in het Kraansvlak in beeld is gebracht, maar ook zijn er prachtige foto’s van het gedrag dat wisenten zo bijzonder -én nuttig- maakt in dit duingebied..

Wisenthoek

In het bezoekerscentrum is een speciale wisenthoek. Naast de informatie die daar te zien en te lezen is - zoals de opgezette wisent Podriew - , zal ook een boswachter aanwezig zijn. Hij kan op nog openstaande vragen antwoord geven. Bij de balie is een gratis wisenten-zoekkaart beschikbaar.

Als kers op de taart draait er elk uur een speciale film over de wisenten van het Kraansvlak. Daarnaast staan er bij het bezoekerscentrum speciale kratten opgesteld waarmee de wisenten worden vervoerd. Iedereen mag proberen of hij/zij hierin past.

Wisent-pannenkoek

Voor de hongerige magen biedt het Duincafé een speciale wisent-pannenkoek aan en is de natuurwinkel natuurlijk dé plek om rond te neuzen en een mooi wisenten-souvenir te scoren.

Je vindt hier het adres van het Bezoekerscentrum.


Foto: Ruud Maaskant