Meer excursies

5
feb
IVN kind & ouder excursie: Diersporen en vogels Koningshof

IVN kind & ouder excursie: Diersporen en vogels Koningshof

Leuk voor het hele gezin! Terwijl kinderen met een gids op zoek gaan naar dierensporen, gaan de ouders ook met een IVN gids op pad. Koningshof is een prachtige plek voor een vogelexcursie. Aangezien dit voornamelijk een kinderexcursie is, behoeven ouders en overige volwassenen zich niet aan te melden...kinderen dus wel!

 

Koningshof heeft een grote variatie aan dieren die hun sporen achterlaten in het bos. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier, welke vogels overwinteren in het bos en hoe komen dieren in de winter aan hun voedsel. Op deze zondag organiseert IVN Zuid-Kennemerland een excursie voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders en gaan we op zoek naar de geheimen van het bos in de winter.

 

Met een beetje geluk is de bodem van het bos bedekt met sneeuw en zien we sporen van een ree of hert. Op de grond liggen dennenappels met vraatsporen van een eekhoorn of specht. Als je goed zoekt vind je een beukennoot verstopt in een holle boom. Welk dier heeft deze hier achtergelaten en hoe komen al die gaten in een dode boom. Het bos kent nog veel meer geheimen en samen met jullie gaan we op zoek naar die geheimen. De ouders/verzorgers mogen mee en krijgen met een eigen gids een vogelexcursie. Bent u in het bezit van een verrekijker neem deze dan mee.

Zondag 5 februari
11:00 - 12:30
Adres: Duinlustweg 26, Overveen
Verzamelpunt: Infopaneel bij parkeerplaats Koningshof
kinderen
Aantal plekken beschikbaar: geen
Georganiseerd door: IVN Zuid-Kennemerland
Gids: IVN-gidsen
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis