Kruidenthee uit Nationaal Park Zuid-Kennemerland

09 oktober 2020

Drink tijdens de Beleefweek kruidenthee uit Nationaal Park Zuid-Kennemerland!
Tijdens de Beleefweek (10 t/m 18 oktober) lanceert Nationaal Park Zuid-Kennemerland samen met Groen vitaal een smaakvolle kruideninfusie van planten die groeien in het natuurgebied. Proef zelf deze heerlijke gezonde thee exclusief bij de gastheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

Theemix Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Corina Busman van Groen vitaal is herborist en gastvrouw van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met haar expertise heeft zij een smaakvolle kruideninfusie van planten die groeien in Nationaal Park Zuid-Kennemerland: rozenblaadjes en -bottels, vlier, brandnetel, meidoorn, verveine, madeliefjes en duindoornbessen. Omdat het een Natura 2000 gebied is, is wildplukken niet toegestaan en zijn de kruiden allemaal biologisch ingekocht.

Corina: “Met deze thee laten we bezoekers echt het natuurgebied proeven. De thee is niet alleen erg lekker, er zitten ook allerlei gezonde en weerstand verhogende kruiden in. Zo heeft de meidoorn een rustgevende werking en bevatten de duindoornbessen veel vitamine C!” De thee staat tijdens de Beleefweek op de kaart bij Het Duincafé, Caprera, Landgoed Duin en Kruidberg, Qurios, ‘t Wapen van Kennemerland, Kraantje Lek, Duinpaviljoen De Uitkijk, Pepers Pannenkoekenhuis en De Ruïne van Brederode.

Over Groen vitaal

Nadat Corina stopte met haar drukke baan als HR-professional besloot ze een andere weg in te slaan. ”Ik wilde meer mijn hart volgen. In de natuur zijn deed mij goed en ik besloot een herboristenopleiding te gaan doen, waar ik alles leerde over eetbare planten en hun werking op onze gezondheid”. Vervolgens deed ze veel vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij tuinderij De Ark. Daar zette Corina samen met andere vrijwilligers een kruidentuin op, waar mensen met een beperking kruiden kunnen plukken, drogen en mengen. "Vorig jaar heb ik mijn eigen bedrijf Groen vitaal opgericht en doe ik allerlei activiteiten om mensen het gezonde effect van de natuur te laten ervaren. Bijvoorbeeld door superfoodsworkshop en wildplukwandelingen. Dit breidt zich steeds verder uit, ook door de diverse samenwerking met de andere partijen."

Beleefweek samen met alle gastheren en partners van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Dit jaar volgt Corina samen met allemaal andere lokale ondernemers de cursus tot gastheer of –vrouw van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Tijdens deze cursus gaan de deelnemers met de boswachters van het gebied op pad en leren alles over de bijzondere natuur en cultuurhistorie. Alle gastheren en –vrouwen organiseren samen met de partners van Nationaal Park Zuid-Kennemerland de Beleefweek in het kader van het 25-jarig jubileum van het park. Corina: “Het leuke aan gastvrouw zijn is dat je allerlei nieuwe ondernemers leert kennen en gezamenlijk tot zulke mooie activiteiten komt! Omdat iedereen weer een andere expertise heeft versterken en verrijken we elkaar enorm.”

 

Beleefweekactiviteiten die (mede) georganiseerd zijn door Groenvitaal zijn: Beleef de herfst met al je zintuigen op landgoed Duin en Kruidberg (12 okt), Beleef het duin teambuilding voor bedrijven (13 okt, 3x) en de Ontdekkingstocht Brederode: wandeling en tentoonstelling (17 & 18 okt).

Benieuwd naar deze en andere activiteiten tijdens de Beleefweek? Kijk hier voor het complete activiteitenaanbod.