Meer excursies

6
nov
IVN werkdagen in Middenduin! UITGESTELD!

IVN werkdagen in Middenduin! UITGESTELD!

 

Elke jaar gaan duizenden vrijwilligers in heel Nederland in de natuur aan de slag voor de natuur dichtbij huis. Samen inzetten voor natuur met een groep enthousiaste vrijwilligers. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 6 november en zaterdag 7 november een werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Natuur moet je onderhouden om het mooi te houden!

Middenduin is een verborgen juweel van bossen, duinen en valleien! Middenduin is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en heeft een mooie landschappelijke afwisseling met bebost en open duin, steile duinkloven met in de diepte een mooie waterstroom, hellingbossen en chaletachtige huisjes op de duintoppen. U bent van harte welkom!

Wij gaan vrijdag en zaterdag op diverse plekken aan de slag; abelen weghalen op de hellingen langs de Zanderijvaart, Amerikaanse Vogelkers weghalen in het bos, de uitzichtheuvel bij de Zanderij schonen van allerlei kleine bomen. Dit alles zo de oorspronkelijke duinflora weer een kans te geven! Samen aan de slag voor natuur en landschap. Ook leuk voor oudere kinderen!

Dit vrijwilligerswerk is hard nodig! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan natuurbehoud in Middenduin zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist. We gaan met kleine groepen mensen (max 6 pers.) op diverse plekken tegelijkertijd aan de slag. Verzamelen vrijdag om 09.30 uur bij ingang Middenduin aan de Duinlustweg 12 en zaterdag verzamelen om 9.30 uur bij Kraantje Lek, Duinlustweg 22. Beide dagen duren tot 14.00 uur.   

Neem eigen lunchpakket, werkkleding, koffie/thee en mok mee. Wij zorgen voor begeleiding, gereedschap, extra koffie en thee, werkhandschoenen…en lekkere vlaai bij de koffie! Informatie en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl of bel Marc van Schie, 06-22 5757 48. Of kijk op www.ivn.nl/zk. Het belooft leuke en gezellige dagen te worden! 

Vrijdag 6 november
van 09:30 tot 14:00 uur
Adres: Duinlustweg 12, Overveen
Verzamelpunt: parkeerplaats ingang Middenduin
Georganiseerd door: IVN/SBB
aanmelden: bel Marc van Schie, 06-22 5757 48 of via marcmargriet@hetnet.nl