Meer excursies

15
okt
Duinwerkdag: werk mee voor behoud van het mooie duingebied

Duinwerkdag: werk mee voor behoud van het mooie duingebied

Het duingebied staat continu onder druk. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden. Hiervoor onderhouden we de natuur. En hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Op verschillende zaterdagen van oktober tot en met februari, dus buiten het broedseizoen, organiseren wij duinwerkdagen. Op een duinwerkdag werk je samen met andere vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van onze Natuuronderhoudsmedewerker en zorg je voor het behoud van de mooie natuur in het duin. Ook vertellen we meer over hoe wij de natuur in het duin beheren.


De werkzaamheden


De werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kan je denken aan struiken verwijderen, bosranden snoeien, bomen zagen/uitsteken, stuifkuilen beheer en exoten verwijderen.

De werkzaamheden voor 15 oktober bestaan voornamelijk uit stuifkuilenbeheer.


Gereedschap en soep


De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Tussendoor pauzeren we een half uur. Als jij zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en een eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam van sector Natuur & Beleving zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. We verzamelen op de parkeerplaats Koevlak bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Tip: Kom samen met je (klein)kinderen vanaf 8 jaar, buurman, buurvrouw, familie of collega’s. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan de natuur.

Reserveer

Zaterdag 15 oktober
van 10:00 tot 15:00 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Verzamelen bij de slagboom op parkeerterrein Koevlak.
8+
Aantal plekken beschikbaar: 2
Georganiseerd door: PWN