Herstel theekoepel Elswout voltooid

14 juni 2023

In december 2021 startte Staatsbosbeheer een crowdfunding voor het herstel van de folly’s op Buitenplaats Elswout. Dankzij de grote hoeveelheid donaties van afgelopen jaar, kon Staatsbosbeheer in het najaar van 2022 starten met het herstel van de prachtige theekoepel. De aannemer heeft het aangetaste hout met houtrot verwijderd en gedurende de winter in de werkplaats vakkundig hersteld. Afgelopen maand (mei), heeft de aannemer het project voltooid zoals gepland. Het verrotte hout is vervangen en er is een prachtige nieuwe verflaag aangebracht.


Op naar het herstel van de volgende folly!

Het herstel van de theekoepel is nog maar het begin. Het huisje van Ka-Buur en de Fazanterie zijn de volgende folly’s die we willen herstellen. Het huisje van Ka-Buur is ook toe aan restauratie. Door druppels van de bomen is de rietbedekking beschadigd, de staanders hebben houtrot en het anker zit los.
De Fazanterie verkeert in een redelijke staat. Door houtrot is de onderkant van de luiken en een deur aangetast. Maar vooral de verf is toe aan een nieuwe laag.

Voor meer informatie over het project neem een kijkje op de Buitenfonds-pagina.

Heeft u vragen over het project? Stuur dan een e-mail naar elswout@staatsbosbeheer.nl.