Meer excursies

21
jul
Beklim de watertoren! 14.30 uur

Beklim de watertoren! 14.30 uur

Let op: deze excursie is aan de overzijde van parkeerterrein Koevlak! (Zeeweg 12 Overveen). Na de oversteek ingang PWN-terrein nemen via het groene hek. Let op de vlaggen en bewijzering. Zie hieronder tevens een kaartje voor juiste wandelroute vanaf parkeerterrein Koevlak.

Beklim de watertoren!

Ben jij ook zo benieuwd naar het uitzicht vanaf de prachtige watertoren in Overveen? We bieden je een unieke kans om deze toren te beklimmen en dit uitzicht te beleven! Vanaf het dak heb je een 360° zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland, Haarlem en wijde omgeving. De gids van PWN neemt je mee de toren op en zal boeiende verhalen vertellen over natuur en landschap en de geschiedenis van de drinkwaterwinning.

Tip: Neem een verrekijker mee. Wie weet spot je je eigen huis!

In 1898 werd de watertoren gebouwd naar ontwerp van architect Jan Schotel en was in gebruik tot 2002. De watertoren is eigendom van PWN Drinkwaterbedrijf Noord-Holland en is een Rijksmonument.

Belangrijk:

Zorg dat je goede schoenen aan hebt.

Geen hoogtevrees!

Deze excursie is geschikt voor de leeftijd 10+. In verband met de veiligheid geen toegang voor kinderen onder 6 jaar. De excursie is geheel voor eigen risico.

Hoe bereik ik de watertoren?

Houd op je GPS Zeeweg 17 aan. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.

NB: toiletgelegenheid in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

 

Reserveer

Zondag 21 juli
van 14:30 tot 15:30 uur
Adres: PWN-terrein Overveen, ingang groene hek naast Zeeweg 17, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Op het PWN-terrein te Overveen. Houd op je GPS Zeeweg 12 Overveen aan (bezoekerscentrum). Aan de overkant ga je door het groene hek. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.
10 jaar en ouder
Aantal plekken beschikbaar: 14
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen:  8,50
Kinderen:  4,00