Meer excursies

12
okt
Workshop vachtvilten

Workshop vachtvilten

Workshop vachtvilten

Wil je een warme, comfortabele schapenvacht voor in huis, of buiten op de bank? In deze eendaagse workshop vachtvilten maak je van ruwe ongewassen wol, water en zeep, zelf een eigen vacht van ongeveer 60 x 90 cm.

Vachtvilten is een arbeidsintensieve klus, er komt wat fysieke kracht bij kijken en soms kun je nat worden van het vele werken met water en zeep. Maartje en Astrid, creatieve medewerkers van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, begeleiden je door het hele proces.

De vachten van vilt maken we van de scheerwol afkomstig van de Schoonebeeker heideschapen. De schaapskudde is sinds 2006 ingezet om de invasieve Amerikaanse vogelkers in de Kennemerduinen te bestrijden. De Schoonebeeker heideschapen hebben een mooie vacht met lange haren, ideaal voor het maken van een gevilte vacht.

De vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een geschoren schaap, dus in tegenstelling tot gelooide vachten leeft het schaap nog en graast heerlijk in de wei.

De workshop is inclusief koffie/thee en een lunch.

Let op: We werken buiten. Alleen bij slecht weer gaan we naar binnen. Pas je kleding hierop aan (wat oudere kleding, meerdere laagjes). Verder raden we je aan om stevig zittende schoenen die nat kunnen worden of laarzen te dragen.

Hoe bereik ik het PWN Pompstation te Overveen?

Houd op je GPS Zeeweg 17 aan. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.

Reserveer

Zaterdag 12 oktober
van 11:00 tot 16:00 uur
Adres: PWN Pompstation Overveen, ingang groene hek naast Zeeweg 17, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Op het PWN-terrein te Overveen. Houd op je GPS Zeeweg 12 Overveen aan (bezoekerscentrum). Aan de overkant ga je door het groene hek. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.
16+
Aantal plekken beschikbaar: 6
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: 125,00